Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012

Νυκτερινές Καρυστινές προτάσεις από βιτρίνες..

 Το απόγευμα έπεφτε σιγά σιγά, και ο το βράδυ θύμιζε καλοκαίρι.....
 Το στενό θυμίζει κάτι από νησί και το εστιατόριο  με Ελληνική κουζίνα του Κυριάκου Μούτση είναι μια σταθερή αξία ανάμεσα στους ντόπιους στους ξένους και στους παραθεριστές.
 Στην πλατεία το κατάστημα της κ.Γουλανδρή είναι γεμάτο προτάσεις για οικονομικό και μοντέρνο ντύσιμο..με κάτι για ιδιαίτερο στύλ...
 Το Avenue απέναντι από την ALPHA της Ανθής Κόλλια. The real thing για νέους νέες και αυτό που μου αρέσει προσωπικά είναι ότι μπορεί και μια πιο μεγάλη να ντυθεί μοντέρνα χωρίς να ...μπεμπεκίζει..σε .ρούχο+παπούτσι!
 Άντε, να βάλουμε και κάτι για τον άντρα αποκλειστικά, να μην παραπονιέστε...Ιππόκαμπος, του Δημήτρη Μπαγιάτη..Ο σφυγμός του Καρυστινού στο ντύσιμο για όλες τις ώρες, ακόμα και τις επίσημες για ένδυμα αλλά και υπόδημα..

ΑΑΑ! ΜΑΡΟΥΣΚΑ!  Της Μαρίας Γκούμα. Από τις πρώτες μπουτίκ που άνοιξαν στην πόλη.
Αγαπημένο κατάστημα, με προτάσεις για κομψό και προσεκτικό ντύσιμο!

Το TREND της Κούλας και Άννας Τσαλαπάτη. Ντύνεσαι άνετα, μοντέρνα, ψωνίζεις και για τον γιο η τον σύζυγο χωρίς να είναι μαζί. Προσεγμένες επιλογές για όλη την οικογένεια.Φυσικά υπάρχουν και άλλα πολλά αξιόλογα καταστήματα και σιγά σιγά..θα τα δούμε όλα..

'Εγινε της.....Πόπης με τις παραγγελίες για τις πατάτες!!

Χτες άκουσα ότι στην ΔΕΗ μπορεί όποιος θέλει να πάραγγείλει πατάτες. 20 κιλά για 6 ευρώ !

Μου φάνηκε περίεργο και πήγα να δω τι συμβαίνει.

Ρωτάω που λέτε την κ.Κουτρούλη αν αληθεύει και μου λέει, "Ναι, ρώτα την Πόπη."

Πάω στο γραφείο της Πόπης  Τηνιακού και την ρωτάω για το ποιος είναι υπεύθυνος, δηλαδή ποιος το κανόνισε και μου απάντησε 'Εγω, και με βοηθάει η..(ξέχασα το όνομα της).....

Τα τηλέφωνα κτυπούσαν, οι παραγγελίες πλήθαιναν, κόσμος ερχόταν...μεγάλη κίνηση.

Αν και είμαι υπέρ της κάθε πρωτοβουλίας που πιθανόν να θορυβήσει τους μεσάζοντες για να πέσουν οι τιμές, μερικά ερωτήματα άρχισαν να στροβιλίζουν στο κεφάλι μου.

Μπορεί ένας υπάλληλος μιας Δημόσιας Υπηρεσίας να χρησιμοποιεί τον χώρο της και τις ώρες εργασίας του εκεί για οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα?

Έδωσε ο Διευθυντής έγκριση για να χρησιμοποιηθεί ο χώρος για κάτι τέτοιο?

Πως δέχεται η Υπηρεσία να λέγεται ΄ότι "Στην ΔΕΗ δηλώνεις για τις πατάτες?"

Αν η απάντηση είναι ναι σε όλα αυτά, τότε μήπως όλα αυτά που καταλογίζουν στο δημόσιο είναι αλήθεια?
Σε ποια ιδιωτική επιχείρηση θα μπορούσε ο υπάλληλος να ασχοληθεί με κάτι άλλο εκτός από την δουλειά του, η να χρησιμοποιήσει τον χώρο για κάτι εκτός της εργασίας του?

Διάβασα στην Καρυστία Πρεςς το άρθρο που αναφέρει όλα τα στοιχεία για να παραγγείλετε αλλά μου έκανε εντύπωση και το "Οι πολίτες αυτοοργανώνονται"
Μα εδω μιλάμε για έναν!!

Το σίγουρο είναι ότι θα γίνει τζέρτζελο και θα έχει ενδιαφέρον ρεπορτάζ  αύριο κιόλας!!

Καλά ,,,,,,,πάτε και μια βόλτα από το Νοσοκομείο να δώσετε αίμα και μετά πάτε για το αλεύρι σας!

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
Γιατί στο άρθρο ενω υπάρχουν τηλέφωνα δεν υπάρχουν ονόματα?


Ρεκόρ πωλήσεων οι πατάτες Νευροκοπίου

Τελειώνουν οι πατάτες Νευροκοπίου... Οι αδιάθετες ποσότητες έχουν περιοριστεί στα 3.000.000 με 4.000.000 κιλά, την στιγμή που καθημερινά πωλούνται πάνω από 500 τόνοι πατάτας. Τα Σαββατοκύριακα, μάλιστα, οι πωλήσεις ανεβαίνουν κατακόρυφα.

Ρεκόρ πωλήσεων οι πατάτες Νευροκοπίου
«Σε πέντε-δέκα μέρες από σήμερα δεν θα έχει μείνει ούτε φλούδα», δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ η Σοφία Καλυβίδου, πατατοπαραγωγός από το Νευροκόπι.
Μέχρι σήμερα, από τότε που ξεκίνησε το «κίνημα της πατάτας», μόνο από το λεκανοπέδιο του Νευροκοπίου έχουν διατεθεί περισσότερα από 15.000.000 με 17.000.000 κιλά πατάτας, είτε απευθείας σε καταναλωτές είτε σε εμπόρους.
Η ετήσια παραγωγή του λεκανοπεδίου Νευροκοπίου ανέρχεται σε 100.000.000 κιλά πατάτες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της κα Καλυβίδου οι ποσότητες που πωλήθηκαν μέσω του κινήματος, είναι μεν εντυπωσιακές για το διάστημα των 20-30 αλλά παραμένουν συγκριτικά μικρές.
Οι ποσότητες που διατέθηκαν, πριν την έναρξη του κινήματος, στους εμπόρους, κόστισαν 0,11-0,12 λεπτά το κιλό, όταν μόνο η παραγωγή τους στοιχίζει στον αγρότη γύρω στα 0,20 -0,22 λεπτά, χωρίς να συνυπολογίζεται το κόστος της συσκευασίας και της μεταφοράς.
Οι πατατοπαραγωγοί της περιοχής είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν και στο μέλλον τους καταναλωτές. Δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις πωλήσεις πατάτας σε χαμηλές τιμές και στη νέα σεζόν, η οποία ξεκινάει την 1η Σεπτεμβρίου.
Οι εκτιμήσεις για την τιμή της πατάτας, πάντως, όταν τελειώσουν οι εγχώριες και διατεθούν στην αγορά οι εισαγόμενες, δεν αποκλείεται να αγγίξουν το 1,5 ευρώ το κιλό στο ράφι.
Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις και την επικαιρότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με ένα στη σελίδα του Newsbomb.gr.

Νέο portal για on-line πατάτες Νευροκοπίου

Ξεκίνησαν
GoodNews

21 Μαρ.

οι παραγγελίες και για τη νέα παραγωγή πατάτας Νευροκοπίου! Στη νέα διεύθυνση των πατατοπαραγωγών Νευροκοπίου, www.dasoton.com. Οι παραγγελίες για τη νέα σοδειά πατάτας γίνονται μέσα από ειδική φόρμα παραγγελίας!
Οι πρώτες παραγγελίες για την παραγωγή του Αυγούστου έχουν γίνει από δήμους και συλλόγους. Τη διανομή σε όλη την Ελλάδα αναλαμβάνει η ομάδα των παραγωγών.

Στη διαδικτυακή σελίδα www.dasoton.com μπορεί να απευθυνθεί πια κάθε σύλλογος, ομάδα Πολιτών ή Δήμος «για να παραγγείλει πατάτες απευθείας από τους παραγωγούς, χωρίς μεσάζοντες, σε τιμή κόστους».
Η νέα σελίδα, φιλικά διαμορφωμένη για το χρήστη, διαθέτει ηλεκτρονική φόρμα παραγγελίας, όπου συμπληρώνονται τα απαραίτητα στοιχεία. Τη διανομή και διάθεση σε όλη την Ελλάδα από τις 15 Αυγούστου έως τα τέλη Απριλίου αναλαμβάνει προσωπικά η Ομάδα Πατατοπαραγωγών Λεκανοπεδίου Κάτω Νευροκοπίου. Όπως αναφέρουν στη σελίδα τους, οι κρατήσεις πατάτας γίνονται μόνο από Δήμους, Κοινότητες και Συλλόγους με τις πρώτες κρατήσεις για την παραγωγή του Αυγούστου να έχουν ήδη ξεκινήσει.
Παράλληλα με τα τηλέφωνα παραγγελιών και το e-mail επικοινωνίας, ο επισκέπτης μπορεί να βρει πληροφορίες για το Δασωτό, το πρωτοπόρο ελληνικό χωριό με τη δική του ιστοσελίδα, αυτό που πρωτοστάτησε με το «Κίνημα της πατάτας». Το Δασωτό κατόρθωσε σε διάστημα περίπου 1ος μήνα να φέρει στην επικαιρότητα της χώρας το εκλεκτό γεώμηλο* που παράγει.
Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 15.000 - 17.000 τόνοι πατάτας έχουν διατεθεί μόνο από το Νευροκόπι από τότε που ξεκίνησε σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας το «Κίνημα της Πατάτας. Οι αδιάθετες ποσότητες έχουν πλέον περιοριστεί στις 3.000-4.000 τόνους, ενώ καθημερινά εκτιμάται ότι πωλούνται συνολικά πάνω από 500 τόνοι πατάτας και τα Σαββατοκύριακα ακόμη περισσότεροι.
Η ετήσια παραγωγή του Νευροκοπίου ανέρχεται σε 100.000 τόνους πατάτας, κάτι που σημαίνει ότι οι ποσότητες που πωλήθηκαν μέσω του κινήματος, είναι μεν εντυπωσιακές για το διάστημα ενός μήνα, αλλά παραμένουν συγκριτικά μικρές.
Η πρωτοβουλία των παραγωγών από το Νευροκόπι για την πώληση των προϊόντων τους χωρίς τη μεσολάβηση των εμπόρων, επέφερε σημαντικές αλλαγές στις τιμές αλλά και τη νοοτροπία των Ελλήνων, οι οποίοι προτιμούν πια στις καθημερινές αγορές τους τα ελληνικά προϊόντα περισσότερο απ' ότι πριν. Μετά την πατάτα Νευροκοπίου, τον ίδιο δρόμο πήραν και άλλα προϊόντα, όπως το λάδι από την Κρήτη, το κρασί από τη Σάμο και πρόσφατα το αλεύρι από το Κιλκίς.
Ωστόσο, ακόμα είναι νωρίς για τελικά συμπεράσματα...


Παραγγέλνουν πατάτες Νευροκοπίου «2,5€ το 10κιλο» μέσω internet!

(0 ψήφοι )
b_300_0_16777215_0___plugins_content_imagesresizecache_5b551be4208b3b5e6558c440f32e1cfc.jpegΤης ΜΑΡΚΕΛΛΑΣ ΑΛΕΞΙΟΥ
Με στόχο να υποστηρίξουν μια αγροτική περιοχή της χώρας, να βοηθήσουν τις ελληνικές τσέπες, να καταπολεμήσουν την αισχροκέρδεια και να αναδείξουν πως τα πάντα μπορούν να αλλάξουν και να ανατραπούν αν ενωθούμε και αντισταθούμε, πολίτες της Πιερίας οργάνωσαν μια πρωτότυπη δράση που θα λάβει χώρα το ερχόμενο Σαββάτο στην Κατερίνη.
Παρήγγειλαν οι ίδιοι, 24 τόνους πατάτες, προς 2,5 ευρώ τα 10 κιλά, απευθείας από τον παραγωγό και έφτιαξαν μια εφαρμογή στο διαδίκτυο, μέσω της οποίας γίνονται οι παραγγελίες. Η εφαρμογή, βγήκε στον αέρα μόλις χθες τα ξημερώματα και μέσα σε 12 ώρες έγιναν παραγγελίες για 24 τόνους πατάτες. «Η ανταπόκριση του κόσμου είναι τεράστια, ενώ ξενοδοχεία, εστιατόρια, νηπιαγωγεία και άλλες επιχειρήσεις του νομού, έχουν παραγγείλει μέχρι και 200 κιλά πατάτες», δήλωσε στον «Τ.Θ.», ο κ. Ηλίας Τσολακίδης, ένας από τους πρωτεργάτες της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και πρόσθεσε: «Θέλουμε με αυτή μας τη δράση να ‘χτυπήσουμε’ τα Super Market και τους μεσάζοντες, γιατί η αισχροκέρδεια σε βάρος του απροστάτευτου πολίτη, οργιάζει. Είναι αδιανόητο, τα 10 κιλά πατάτες στο Super Market, να κοστίζουν περίπου 7 ευρώ, δηλαδή στα ράφια, να είναι περίπου 300% ακριβότερες!».
Αξιοσημείωτο πάντως, είναι το γεγονός πως τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, ελληνική αλυσίδα Super Market της Β. Ελλάδας η οποία δραστηριοποιείται και στο Ν. Πιερίας, έβγαλε σε προσφορά πατάτες Νευροκοπίου προς 0,34 ευρώ το κιλό! Δηλαδή, από 7 ευρώ κατέβασε την τιμή σε 3,4 ευρώ το δεκάκιλο. «Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του, με αυτό το παράδειγμα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσολακίδης.

Πώς ξεκίνησε η ιδέα;
Η ιδέα ξεκίνησε πριν λίγες μέρες, όταν αγρότες από τη Δράμα μοίρασαν 10 τόνους πατάτες Νευροκοπίου μπροστά στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Οι παραγωγοί διαμαρτύρονταν για την εξαιρετικά χαμηλή τιμή με την οποία αγοράζουν την πατάτα τους οι έμποροι, ενώ κατήγγειλαν ότι το 70% της παραγωγής τους παραμένει αδιάθετο, ενώ την ίδια στιγμή εισάγονται στην Ελλάδα πατάτες από την Αίγυπτο και τη Γερμανία. Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, επικοινώνησαν με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας και βρήκαν έναν γεωργό, ο οποίος έχει μεγάλη αδιάθετη ποσότητα πατάτας στην αποθήκη του. Ζήτησαν από τον γεωργό, ο οποίος είναι κάτοχος άδειας πλανόδιου πωλητή, να φέρει 24 τόνους πατάτες στην Κατερίνη και συμφώνησαν να τους πουλήσει τις πατάτες σε σάκους των 10 κιλών στην τελική τιμή των 2,5 ευρώ το 10κιλο.
Ο κ. Τσολακίδης, ανέφερε πως δεν έχουν καμία σχέση με το εμπόριο, απλά σκέφτηκαν και οργάνωσαν τη συγκεκριμένη δράση. «Η ομάδα μας έχει αναλάβει να βρει καταναλωτές για τους 24 τόνους και για τον σκοπό αυτό κατασκευάσαμε μια διαδικτυακή εφαρμογή μέσω της οποίας μπορούν τα 1.000 μέλη μας, αλλά και όλοι οι δημότες της Κατερίνης να παραγγείλουν την ποσότητα που επιθυμούν. Μόλις συμπληρωθεί ο αριθμός των αγοραστών, ο γεωργός θα φέρει τις πατάτες στην Κατερίνη. Θα συναντηθούμε το ερχόμενο Σαββάτο, στο πάρκινγκ του Δικαστικού Μεγάρου της Κατερίνης, για να παραλάβουμε και να πληρώσουμε τις πατάτες που έχουμε παραγγείλει. Σε κάθε μας νέα παραγγελία θα επιλέγουμε διαφορετικό παραγωγό», εξηγεί. «Θα γίνει λαϊκό παζάρι το Σαββάτο. Θα συνεχίσουμε τη δράση μέχρι να ματώσουν αυτοί που λειτουργούν εις βάρος μας».

Ενδιαφέρον από παραγωγό της Θεσσαλονίκης
Προς το παρόν, μόνο οι κάτοικοι της Κατερίνης μπορούν να παραγγείλουν πατάτες Νευροκοπίου, «2,5 € το δεκάκιλο», μέσω της ιστοσελίδας των εθελοντών.
Η εφαρμογή, όμως, με μια ελάχιστη τροποποίηση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες πόλεις, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Τσολακίδης, ο οποίος, υπογράμμισε πως τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας δηλώνουν πρόθυμα να διαθέσουν όλα τα εργαλεία που χρησιμοποιούν, για να βοηθήσουν παρόμοιες πρωτοβουλίες πολιτών και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. «Αν βρεθούν οργανωμένοι Θεσσαλονικείς που θέλουν να κάνουν κάτι ανάλογο στην πόλη τους, οι εθελοντές μας είναι διαθέσιμοι να τους παρέχουν όλη την τεχνογνωσία», υποστήριξε και ανέφερε πως ένας παραγωγός από τη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης, επικοινώνησε μαζί τους και τους προσφέρει ρύζι γλασέ προς 70 λεπτά, την στιγμή που στα Super Market πωλείται 3,5 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελίες, απευθυνθείτε στο: info@otoposmou.gr

Ανταλλαγή Σπόρων

η Γιορτή συνάντησης Ανταλλαγής Σπόρων Ντόπιων ποικιλιών, χωρίς χρήματα, με τη συνεργασία του Πελίτι

πηγη- eviaportal
30/3/2012
Τελευταία ενημέρωση στις 30/3/2012 1:17:41 μμ


την ερχόμενη Κυριακή, η διοργάνωση
την ερχόμενη Κυριακή, η διοργάνωση
Στο Δύστο Εύβοιας, την Κυριακή 8 Απριλίου 2012, (11.30 -14.30μ.μ.)
Οργάνωση: Πολιτιστικός σύλλογος ΔΥΣΤΟΥ.· Όσοι έχουν σπόρους από ντόπιες ποικιλίες να τις συσκευάσουν σε μικρά χάρτινα σακουλάκια που θα αναγράφουν:
- Την ποικιλία
- Περιοχή καλλιέργειας (ή και προέλευσης εφόσον είναι γνωστή)
- Όνομα καλλιεργητή
· Να δοθούν σε όσους το δυνατόν περισσότερους καλλιεργητές ποικιλίες λαχανικών, σιτηρών, ψυχανθών, κλπ
· Να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους οι καλλιεργητές και να ανταλλάξουν ποικιλίες, πληροφορίες, εμπειρίες
· Να βρουν παραδοσιακές ποικιλίες οι καλλιεργητές που δεν έχουν παραδοσιακούς σπόρους
· Να γίνουν οι ανταλλαγές ελεύθερα χωρίς χρήματα
· Ο σύλλογος θα φροντίσει να μοιράσει μερικές εκατοντάδες φακελάκια με σπόρους που θα προμηθευτούμε
 Θα οργανωθεί Buffet γνωριμίας, με τη δική σας συμμετοχή, από εδέσματα που μπορείτε να φέρετε, όπως κρασί, τσίπουρο, ψωμί, τυρί, ελιές και στεγνά φαγητά, κλπ
Παρακάτω αναφέρουμε τους σπόρους που μπορείτε να φέρετε:
Λαχανικά:
- Τομάτα ανοιξιάτικη
- Ποικιλίες τομάτας για λιαστή
- τοματάκι
- φασόλια
- φασόλια (μαυρομάτικα)
- φασόλια (άλλες ποικιλίες)
- σπανάκι
- μελιτζάνα
- αγγούρι
- καρπούζι
- πεπόνι
- πατάτες (Μάρτιο – Απρίλιο 1η )
- πατάτες (Ιούνιο-Ιούλιο 2η )
- Μπάμιες
- Κολοκύθες
- Κολοκυθάκια
- πιπεριά
- κρεμμύδια (κοκκάρι για φύτευση Ιανουάριο Φεβρουάριο για ξερό κρεμμύδι)
- κρεμμύδια (κοκκάρι για φύτευση Οκτώβριο Νοέμβριο για φρέσκο κρεμμύδι)
- σκόρδα
- άνηθος
- μάραθος
- μαϊντανός
- ρόκα (Αύγουστος-Σεπτέμβριος- Οκτώβρης άνοιξη σποριάζει γρήγορα)
- βλίτο (χειμερινά)
- μαρούλι (σπορά φθινόπωρο-άνοιξη)
- αντίδι
- ραδίκι
- καρότο (χειμώνα)
- σέσκουλα (Φεβρουάριος)
- σέλινο (άνοιξη-καλοκαίρι- φθινόπωρο)
- λάχανο (Απρίλιο – Μάιο)
- κουνουπίδι (Απρίλιο – Μάιο)
- πράσο (Μάρτιο-Απρίλιο)
- σπανάκι (Μάρτιος ή Σεπτέμβριος)
- παντζάρι

Ψυχανθή:
- μπιζέλια ή αρακάς (φθινόπωρο ή Φεβρουάριο)
- φάβα
- κουκιά (φθινόπωρο)
- φασόλια (άνοιξη)
- φασόλια «χαρόζια» Ευβοίας
- ρεβίθια για ανθρώπινη κατανάλωση (Φεβρουάριος)
- ρεβίθια για κτηνοτροφή (Φεβρουάριος) – Μεγάλης Οικονομικής αξίας για την κτηνοτροφία
- λαθούρι βρώσιμο (Φεβρουάριος)
- λαθούρι κτηνοτροφικό (Φεβρουάριος)
- φακή (Φεβρουάριος)
- σπέρματα μηδικής
- σπέρματα τριφυλλιού
- Φιστίκι αράπικο (αραχίδα)
- λοιπά βρώσιμα και κτηνοτροφικά όσπρια (ή χορτοδοτικά και λειμώνων)
Σιτηρά:
- Σιτάρι σκληρό (Φθινόπωρο)
- Σιτάρι μαλακό (Φθινόπωρο)
- Κριθάρι (Φθινόπωρο)
- Βρώμη (Φθινόπωρο)
- Σίκαλη (Φθινόπωρο)
- άλλα σιτηρά
Εαρινά Σιτηρά, Ελαιούχες και ενεργειακές Καλλιέργειες:
- καλαμπόκι γλυκό (για ανθρώπινη κατανάλωση)
- καλαμπόκι κτηνοτροφικό
- σόργο (ποικιλίες της γνωστής σκούπας υψηλής κτηνοτροφικής σημασίας για ενσίρωση και καρπό)
- σουσάμι (μεγάλης οικονομικής αξίας)
- ηλίανθος (ενεργειακό για βιοντήζελ και για παραγωγή ελαιοπλακούντα)
- ελαιοκράμβη (ενεργειακό για βιοντήζελ και για παραγωγή ελαιοπλακούντα)
- αγριαγκινάρα (ενεργειακό)
- λινάρι (λιναρόσπορος - ελαιόσπορος μεγάλης αξίας και φυτό παραγωγή ίνας)
Λοιπά βιομηχανικά φυτά:
- Βαμβάκι κοινό
- Βαμβάκι οικολογικό (καφέ ίνα)
- Βιομηχανική τομάτα (για τοματάκι & πελτέ)
- Τεύτλα (κοινά και κτηνοτροφικά)
- άλλα
Αρωματικά Φυτά – Βότανα (άνοιξη):
- Αρωματικά βρώσιμα (για αρτύματα και καρυκεύματα)
- Αρωματικά για αιθέρια έλαια
- Φαρμακευτικά βότανα
- Μεγάλη & πλούσια ποικιλία από Μεσογειακή μακί και Φρύγανα της Νότιας Εύβοιας που καταλαμβάνει κυρίως εκτάσεις που έχουν καεί από πυρκαγιές ή έχουν εκχερσωθεί (σπόροι)
- Λοιπό γενετικό υλικό απειλούμενης φυσικής βλάστησης της Εύβοιας (ξυλώδη και μη)
- Σημαντικά εαρινά και θερινά μελισσοτροφικά είδη της Εύβοιας (ρείκια, φράξινος ή μηλιάδι, γκορτσιές, τσαπουρνιές, κουμαριές, κλπ)
- Λοιπό διαθέσιμο πολλαπλασιαστικό υλικό

Ανθοκομικά:
- Παραδοσιακές ποικιλίες (γλαστρικών ειδών)
- Λοιπά είδη ετήσια ή πολυετή κήπου με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά (υψηλής προσαρμοστικότητας, ανθεκτικά, μακράς ανθοφορίας, υφής, σχήματος και σχετικά μικρών απαιτήσεων φροντίδας, με εντομοαπωθητικές ιδιότητες, κ.ά.)

Αμπέλι:

- Όινοποιήσιμες ποικιλίες
- Επιτραπέζιες ποικιλίες
- Αναρριχώμενες (κλήματα)

Δένδρα (ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ)
- Αχλαδιές
- Βερικοκιές
- Συκιές
- Ελιές
- Τζανεριές
- Αμυγδαλιές
- Φουντουκιές
- Κυδωνιές
- Ροδιές
- Καρυδιές (χονδρότσοφλες και λεπτότσοφλες)
- Καστανιές
- Μουσμουλιές
- Δαμασκηνιές (για νωπό)
- Δαμασκηνιές (για αποξηραμένο)
- Μηλιές
- Κερασιές
- Βυσσινιές
- Βανίλιες
- Λωτοί
- Εσπεριδοειδή σε κατάλληλες ζεστές τοποθεσίες
- Μικρά φρούτα (βατομουριές, κλπ)
- Λοιπά δενδροκομικά είδη (της περιοχής ή με υποσχόμενη προοπτική για την περιοχή)

Σήμερα Αύριο και την Δευτέρα- Αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Καρύστου.

Δώστε λίγο αίμα

σώστε μια ζωή!


Θυμηθείτε ότι από το προιγούμενο βράδυ δεν πρέπει να έχετε πιεί αλκοόλ.

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

Τι σχέση έχουν τα ληγμένα, οι τιμές των καυσίμων και η Καρυστινές Ορχιδέες?

 ΠΡΟΣΟΧΗ!
Τα ληγμένα φάρμακα τα πετάμε στους ειδικούς κάδους που βρίσκονται μέσα η απ' έξω από τα φαρμακεία!

Τα φάρμακα ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΗΓΜΕΝΑ και σε καλή κατάσταση τα επιστρέφουμε στα φαρμακεία.
Οι φαρμακοποιοί τα προωθούν στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ στην Χαλκίδα όπου τα διαθέτουν σε απόρους, ανασφάλιστους και αλλοδαπούς.


Προχωράμε στις τιμές των καυσίμων.
Τι να κάνω και γω? Σαν και σας η πρώτη σκέψη το πρωί, είναι τι θα μαγειρέψω και η άλλη, αν έχω βενζίνη, ΚΑΙ αν έχω για την βενζίνη.
Αν και φαίνονται δύο διαφορετικά πράγματα στην εποχή μας έχουν αρχίσει να έχουν μια ταύτιση...Μιας και ξεκίνησα λοιπόν να δω τι διαφορές υπάρχουν για να πάω στο πιο οικονομικό, έβγαλα και τις φωτογραφίες για να μη τρέχετε και σεις αν δεν προλαβαίνετε..
 


Κάντε κλι στις ταμπέλες να τις διαβάστε καλύτερα.
Αν η ελεύθερη αγορά φέρνει αυτές τις διαφορές στις τιμές, τι να πω..κρίμα τον ανταγωνισμό.
Τι διαφορά έχει το 1.85 από το 1.86......


Πολύ πεζά πράγματα είναι αυτά για μένα, και έστρεψα την προχοχή μου αλλού.


Για αυτό άλλωστε δεν είμαι και καλή οδηγός...αντί να κοιτάω όπως πρέπει τον δρόμο, προσέχω τι έχει φυτρώσει από δω και από κει..

Η πρώτη στάση για την καταγραφή της ομορφιάς της φύσης είναι στην είσοδο στα Καλύβεια..


Η  δεύτερη είναι πίσω από την Φαντασία!  Φοβερό! Ούτε που πάει ο νους!


 Η τρίτη είναι λίγο πιο κάτω από την φαντασία παράλληλα με το ποτάμι!  Σπάνιο είδος ΟΡΧΗΔΕΑΣ!

Το ξέρετε ότι η Καρυστινή Ορχιδέα είναι είδος προς εξαφάνιση και από τα πιο σπάνια και φυσικά όμορφα?

 Κάποτε θυμάμαι ήταν καλυμμένες όλες οι πλαγιές στο Νικάσι και σε όλες τις πλαγιές τριγύρω,,Τώρα.....ώρα για επανάκαμψη!!
Και με αυτές τις εικόνες σας εύχομαι εις το επαν....διαβάζειν!!

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

Η Κούλα Βουλευτής! ΔΕΗ και να δούμε πότε θα δούμε το φως μας!


ΝΑ,,να...να αναφώνησα όταν διάβασα την είδηση ότι η Κούλα Βρανά κατεβαίνει για βουλευτής του ΚΚΕ! -Ποιανού άλλου άλλωστε!!
Τουλάχιστον στο ΚΚΕ  ξέρεις τι αγοράζεις βρε παιδί μου και δεν θα σου πούνε άλλα μετά ένα μήνα..Είναι και αυτή μια σταθερά πολύ σημαντική για να μη νιώθει μετά ο ψηφοφόρος τελείως ...επεξεργασμένος σαν βοδινή βακέτα.. ( βακέτα είναι το επεξεργασμένο τομάρι της γελάδας που το χρησιμοποιούν στα χειροποίητα παπούτσια.)

Τι να πω..αν θέλει να πάει να κάνει παρέα με την Λιάνα ας πάει, αλλά στην Κάρυστο ποιός θα είναι μετά υποψήφιος Δήμαρχος του ΚΚΕ?
Σε μπελάδες θα βρεθούνε μερικοί που τόσα χρόνια είχαν την Κούλα και τους ξελάσπωνε!

Πολύ ενδιαφέρον διαγράφεται το εγγύς μέλλον με δυο μέχρι στιγμής συμπολίτες μας να αναλαμβάνουν το βάρος της θέσης του βουλευτή, αν και ο ένας ακόμα δεν είναι σίγουρος...
 
Κατά τα άλλα φωνή και φασαρία πάλι με τους ντουντούκες πια για τα ρολόγια που κόβει η ΔΕΗ.
Και δεν μου λέτε παρακαλώ? Ξέρουμε γιατί τα κόψανε?
Μήπως δεν έχουν πληρώσει ρεύμα από τότε που στήθηκε το δίκτυο και δεν πήγαν ούτε για διακανονισμό? Είναι γέροι μόνοι, πολύτεκνοι και άνεργοι?
Σε ποιους και γιατί κόπηκε? Αναρωτηθήκαμε πριν πιάσουμε τις ντουντούκες, η μας αρέσει η φάση του να γυρίζουμε με τα αυτοκίνητα και να φωνάζουμε?

Η αλήθεια είναι ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ κάποιος να κάνει διακανονισμό αν χρωστάει το χαράτσι!
"Βρε τους κερατέδες! " αναφωνείς!! και ψάχνεσαι να πας να πληρώσεις!
Επομένως πάλι καλά που κανονίσανε τον διακανονισμό!

Σήμερα πολλά στελέχη του Νοσοκομείου έχουν πάει στην Χαλκίδα για τις υποθέσεις του Νοσοκομείου , όπου και γίνεται κινητοποίηση από τα Όργανα τους..
Εν τοιαύτη περιπτώσει ακράδαντα πιστεύω ότι το  βάρος μας πρέπει να πέσει στο τελείωμα του δρόμου με την Χαλκίδα, το ελικοδρόμιο και τον εξοπλισμό μας και άρτια εξοπλισμένα ασθενοφόρα, που από ότι θυμάμαι, αυτά είναι πάγια και διαχρονικά αιτήματα που μέχρι τώρα δεν έχουν βρει ανταπόκριση.

Κατά τα άλλα να μην ξεχάσετε την ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ το ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ,
την ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ και την ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ να πιούμε ένα καφεδάκι στην παραλία με τον σύλλογο του Δεύτερου Δημοτικού.


Το Πάσχα πλησιάζει και αυτό ας αρχίσουμε να το βάζουμε την ψυχολογία μας μήπως και αρχίσει να ανεβαίνει λίγο!


Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

Ποιά είναι η Επιτροπή Αγώνα για το Νοσοκομείο? και ΤΟ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ!

 

 Είχα που λέτε αυτήν την απορία..Από κείνο το βράδυ της Παρασκευής που όταν ήθελα να ρωτήσω κάτι με έστελναν στην...Επιτροπή!

Πήγα σήμερα και ρώτησα τον Δημήτρη Γιαννάκο να μου λύσει όλες τις απορίες που ίσως είναι και δικές σας.

Το ένα Σάββατο έκαναν συγκέντρωση οι Σύλλογοι, την Κυριακή είχαμε εμείς οι πολίτες οι σκέτοι, και την επομένη συγκεντρώθηκαν πάλι πολίτες αλλά μαζί με Δημοτικούς Συμβούλους.

Εκεί λοιπόν έκαναν την Επιτροπή που αποτελείται από τον Γιαννάκο Δημήτρη, τον Κουνέλη Γιάννη, την Ρόδο Σφυρίδη, τον Κώστα Δρόσο, έναν κύριο από το Μαρμάρι, και έναν κύριο από τα Στύρα.

Στα μελλοντικά τους σχέδια είναι η δημιουργία Συλλόγου για μεγαλύτερη συμμετοχή αλλά κα νομιμοποίηση των ενεργειών τους.

Για αυτό λοιπόν είχαν τόσα θάρρητα και κανόνιζαν τα μέσα και τα έξω.

Μου έφυγε εμένα η απορία και ελπίζω και σε σας.

Τώρα τα ερωτήματα είναι πολλά βέβαια και ας αρχίσουμε από τα βασικά.

Πρώτον, το ότι ήμαστε μια σπιθαμή τόπος, και δέκα νοματαίοι που δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, να μας προβληματίζει η όχι?

Τι να σας πω... Το έχει ο Έλληνας φαίνεται σε 3 άτομα να είναι 4 αρχηγοί! Ας κάνουμε σκόντο να γίνει με το καλό ο σύλλογος και να έχουμε έναν.

 

Τα γεγονότα τα έχουμε αναλύσει πολλές φορές και δεν έχω να γράψω κάτι πάρα πάνω εκτός από το ότι το καμένο πανό δίνει μια πολύ άσχημη εικόνα στο Νοσοκομείο.

Έτυχε να μιλήσω με αρκετούς εργαζόμενους και από ότι κατάλαβα έχουν έρθει σε πολύ άσχημη θέση με όλη αυτήν την αλληλογραφία.

Τα εν οίκο μη εν δήμω, δεν φαίνεται να ισχύει και πολύ στην περίπτωση ...

Το Νοσοκομείο μας έχει άξιο επιστημονικό και διοικητικό  προσωπικό και ο σεβασμός που τους αξίζει σαν προσωπικότητες και επιστήμονες  βάζει από μόνος του τις κόκκινες γραμμές.

  -------------------------------------------------------------------

Ο Γεώργιος Αναστόπουλος είναι ο Διευθυντής του Ακτινολογικού. Αναβάθμισε και οργάνωσε το ακτινολογικό τμήμα λειτούργησε τον μαστογράφο και το τμήμα υπερήχων.

Το τμήμα έχει σχέδια για ακόμα παραπέρα ανάπτυξη που θα εξυπηρετήσει καλύτερα την ευρύτερη περιοχή.

Ακόμα θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι το ορθοπεδικό τμήμα με Διευθυντή τον κ. Άλκη Βόσσο έχει γίνει γνωστό σε όλη την Ελλάδα για την αρτιότητα και τις άριστες υπηρεσίες του και για αυτό τον λόγο άλλωστε έρχονται από παντού στο Νοσοκομείο μας. 

 

 

Συζητείται αύριο τροπολογία του Μαρκόπουλου για το Νοσοκομείο, με … αριθμοεπώνυμο

Μαρκόπουλος τροπολογία νοσοκομείο Κάρυστος
Κατάφερε επιτέλους η Κάρυστος, μετά από μία τροπολογία που ποτέ δεν βρέθηκε και από μια τροπολογία που κρίθηκε εκπρόθεσμη, να κατατεθεί τροπολογία για το Νοσοκομείο, που θα συζητηθεί αύριο.
Η 3η και τυχερή ανήκει στο βουλευτή, Κώστα Μαρκόπουλο, που κατέθεσε τροπολογία για την αυτονόμηση των Νοσοκομείων Καρύστου και Κύμης.
Την κατέθεσε αρμοδίως, πήρε αριθμό πρωτοκόλλου και αυτό που μένει να δούμε είναι αύριο, Πέμπτη, κατά τη συζήτηση, ποια στάση θα κρατήσουν τα κόμματα και τι θα πει ο Υπουργός, που έχει δεσμευτεί φραστικά για τη μη υποβάθμιση του Νοσοκομείου, αλλά δε 2 εβδομάδες δεν θα είναι Υπουργός.

NEO ΣΑΙΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ!! ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!

Ο Γιώργος Λυκουρόπουλος ανεβάζει την Κάρυστο στο...ιντερνετ μέσα από τον φακό του!

 

  www.karystosicons.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΛΥΚΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ photokarystou@gmail.com
Το ‘Φωτογραφείον Καρύστου’ σας παρουσιάζει μια νέα ιστοσελίδα που γεννήθηκε για την τουριστική προώθηση της Καρυστίας .

Το όνομα αυτής    ‘www.karystosicons.gr

Μέσα από αυτή την ιστοσελίδα μπορεί ο επισκέπτης να δει τον τόπο μας φωτογραφικά και να γνωρίσει καλύτερα την περιοχή μας.

Με πολυάριθμες φωτογραφίες όλης της περιοχής της Καρυστίας αλλά και με χάρτες για ορειβασία, περιπατητικές εκδρομές αλλά και ποδηλατικές βόλτες ο χρήστης θα έχει αναλυτικά μια εικόνα της περιοχής μας.

Τα πολιτιστικά της περιοχής μας θα έχουν τον δικό τους χώρο φιλοξενίας με ειδικές σελίδες για εκδηλώσεις, εκθέσεις και πολιτιστικά δρώμενα.

Η παράδοση του τόπου μας με μουσική, ήθη και έθιμα θα παρουσιάζετε αναλυτικά με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό όπως και η φωτογραφική ιστορία μας με τις πρώτες φωτογραφίες της περιοχής από το 1873 και μετά.

Επίσης θα υπάρχει αναλυτικά όλη η αρχαιολογική ιστορία της Καρυστίας με την βοήθεια των υπεύθυνων αρχαιολόγων της περιοχής.

Στην ιστοσελίδα αυτή θα έχει την θέση του και το ποιο απομακρυσμένο χωριό.

Ελάτε να δούμε κάτι διαφορετικό, ελάτε να δούμε την Κάρυστο με άλλο μάτι.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Διαμαντόπουλο Γεώργιο υπεύθυνο της Network Solutions Service Η/Υ - Δίκτυα – Website για την ευγενική χορηγία της ιστοσελίδας

karystos icons.

Ξύπνα και με κέφι πάμε για δουλειά!

Καλημέρα καλημέρα και πάλι καλημέρα!

Σκέφτομαι το τραγουδάκι της Μαριάννας Τόλη..." Πάμε για δουλειά, πάμε για δουλειά, ξύπνα και με κέφι πάμε για δουλειά!"

Ήθελα νάξερα αν έχει μείνει κανείς σήμερα που ξυπνάει με κέφι,και όχι με συμπτώματα κάθε αρρώστιας που μας έρχεται στο μυαλό και σχετίζονται με το άγχος.

Σφίξιμο στο στομάχι, σφίξιμο στο λαιμό, μούδιασμα στο κεφάλι, αυξημένους παλμούς, ταχυκαρδίες, και δεν ξέρω γω τι άλλο, που μας κάνουν να τρέχουμε για εξετάσεις από θυροειδή μέχρι καρδιολόγο..

Ευτυχώς για μερικούς από μας, υπάρχουν μερικές δουλειές που μπορεί κάποιος να πάει με κέφι..

Βλέπουμε παιδάκια, λέμε και ένα τραγούδι, ακούμε και τα απίστευτα και γελάμε, ωραία περνάμε..αλλά μέχρι να πάς...τα συμπτώματα ξεδιπλώνονται σε όλο τους το μεγαλείο...

Ένα κράτος υπό του κράτους του υποχονδριασμού, και γιατρός κανείς.

Βέβαια οι πολιτικοί θέλουν τώρα στην προεκλογική περίοδο να γίνουν οι γιατροί μας, αλλά συγνώμη...η κολυμπήθρα του Σηλωάμ έχει κάνει φρανσάις και παράρτημα στην Ελλάδα?

Πολύ θα γελάσουμε για να μην εκνευριστούμε ακόμα περισσότερο με αυτά που ακούμε.

Έμαθα ότι χτες είχαν συγκέντρωση οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" , έσκασα που δεν πήγα!

Να τα έγραφα και να τα κουβεντιάζαμε λίγο...Τέλος πάντων, θα τα μάθουμε, που θα πάει...

.
Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

Η Γιαγιά διαβάζει Καρυστία Πρεςς!

Γιαγιά
Μορ κόρη, φέρε μου κείνα τα γιαλιά μου να διαβάσω τι γράφει το λάπι τόπι.....

Κόρη
ΕΕΕΕ,δεν σε πιστεύω ότι θές να διαβάσεις στο κομπιούτερ....

Γιαγιά
Αφού δε μου τα λες τα νέα, θα τα διαβάσω μοναχή μου...Τι να κάνουμε? Έτσι είναι...Στους γέρους δεν δίνουν σημασία...

Κόρη
Έλα βρε μάνα! Όλο παράπονα είσαι! Τώρα που έχουμε εκλογές όλοι για σας θα μιλάνε..

Γιαγιά
Και γω πως θα ψηφήσω? Πέθανε και ο γέρος που μου έβαζε το ψηφοδέλτιο στην τσέπη.... Για διάβασε μου ντε τι γράφουν κει μέσα να ξέρω τι να κάνω..

Κόρη
Κάτσε ένα λεπτό καλέ,, περίμενε, μη το τραβάς θα φύγει από την φόρτιση...Έλα, νάτο, να διαβάσουμε την Καρυστία Πρεςς

Γιαγιά
Δεν έβγαλες την πρέσσα από την πρίζα? Θα καεί...

Κόρη
Όχι την πρέσσα βρε μάνα, την πρεςς , την εφημερίδα...

Γιαγιά
Δεν θέλω εφημερίδα, θέλω να διαβάσω αυτά που διαβάζεις εσύ..

Κόρη
Θα με σκάσεις χριστιανή μου! Εφημερίδα εδώ μέσα είναι,, στο ιντερνετ, να..κοίτα..έχει και φωτογραφίες!

Γιαγιά
ΑΑΑΑ! Ο γιατρός! Πω πω είχα και ραντεβού σήμερα και το ξέχασα!

Κόρη
Με ποιον είχες ραντεβού?

Γιαγιά
Με τον Κουνέλη...το ξέχασες? Δεν είπαμε να μου φτιάξει την γέφυρα? Πω πω..τι θα πω τώρα στον άνθρωπο που δεν πήγα?

Κόρη
Δεν θα σε παραξηγήσει,,Έχει και τρεχάματα..Βλέπεις τι  λέει εδώ?  Έκανε αίτηση για το κόμμα του Καμμένου

Γιαγιά
Ποιανού καημένου?

Κόρη
Όχι του καημένου! Του Καμμένου! Όνομα είναι! Έχει φάει γιαούρτι αυτός!

Γιαγιά
Γιατί τον γιαουρτώνανε? ΠΑΣΟΚ ήταν?

Κόρη
Όχι τέτοιο γιαούρτι! Από το άλλο το καλό! Είχε παντρευτεί την κόρη αυτουνού που έχει τα ΦΑΓΕ..

Γιαγιά
ΑΑΑΑ! Σόγαμπρος στα γιαούρτια..και τώρα δεν είναι?

Κόρη
Όχι, τώρα έχει παντρευτεί μια δικηγόρο..Να..αυτός είναι!

Γιαγιά
Που πάει ο γιατρός με αυτόν παιδάκι μου!

Κόρη
Γιατί το λες αυτό μάνα?

Γιαγιά
Ο Κουνέλης είναι αδύνατος! Ο Καμμένος κοντεύει να φτάσει τον Βενιζέλο!

Κόρη
Και τι σημασία έχει...Οχού,,,! άρχισες τις βλακείες! Θα στο πάρω!Γιαγιά
Όχι...όχι..δεν ξαναμιλάω!...μη το τρέχεις πάνω κάτω το μαραφέτι..δεν προλαβαίνω να δω...
ΑΑΑΑ ! Η Κούλα, ο Δήμήτρης, να και η Ρόδο, πάλι..όλο πρώτο πρώτο το βλέπω τούτο το παιδί όποτε μου δείχνεις κάτι, και δεν μου λες?..Τι κάνουν όλοι τούτοι οι νοματαίοι μπροστά στην ΔΕΗ...

Κόρη
 Ήρθαν τα εντάλματα για να κοπεί το ρεύμα σε όσους δεν πλήρωσαν το χαράτσι..

Γιαγιά
Εμείς το πληρώσαμε?

Κόρη
Ναι αμέ..αμέσως...Φοβήθηκα μη έχω μπλεξίματα.. Να τώρα .. Θα το κόψουν...

Γιαγιά
Και τι κάνανε?

Κόρη
Εδώ λέει ότι θα προσπαθήσουν να μην το κόψουν σε όσους δεν έχουν λεφτά.

Γιαγιά
Να πας να κατεβάσεις τις παλιές λάμπες!  Τις μπρούτζινες! Τρίφτες και λίγο να στράψουν και ας κάνουν ότι θέλουν..Τώρα έφυγε και το κρύο...

Κόρη
Θα ξανάρθει

Γιαγιά
Ας ξανάρθει!  Εγώ μπορεί νάχω φύγει!

Τα κόλυβα.... και η αγκαλιά....

"Κυρία ξέρετε όλες τις λέξεις στα Αγγλικά,"
ρώτησε ο 8χρονος και με κοίταξε με απορία στα μάτια...

"Ξέρω πολλές..." του απάντησα προσεκτικά μιας και δεν ήξερα που το πήγαινε...

" Και τις ξέρετε όλες, όλες?" συνέχισε ο πιτσιρικάς...

"Ξέρω όσες πρέπει να ξέρω." του απάντησα ακόμα πιο προσεκτικά...

"Πως λένε τα κόλυβα?"  με ρώτησε στο τέλος....

......................................

Μεταφράζοντας κείμενο...
Στο νησί της Μεγάλης Βρετανίας είναι και η Αγκαλιά...(Αγγλία)!!!

Ανεξάρτητο...μαντρί και στην Κάρυστο με τον Κουνέλη υποψήφιο.!

Το "δεν επιτρέπω σε κανέναν να...." το έχω ακούσει πολλές φορές από τότε που άρχισα να γράφω για την Κάρυστο και τα κοινά, ενώ τα προιγούμενα χρόνια που έγραφα για τα κεντρικά κοινά δεν τα διάβαζαν οι ενδιαφερόμενοι και δεν έλεγε κανείς ότι δεν "επιτρέπει σε κανέναν,,," και μένα μαζί να τους καταχεριάζουμε γραπτώς πάντα για το ένα και το άλλο.

Όμως αυτή η φράση και αυτή η στάση είναι πάρα πολύ χαζή, αφού αν δεν θέλει κάποιος να ασχολούντε μαζί του το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να μένει μακρυά από τα κοινά.

Δεν επεμβαίνουμε ούτε στα οικογενειακά του, ούτε στις φιλίες του, ούτε στα ιδιωτικά του, παρά μόνο στην δημόσια προσωπικότητα του που τόσο έχει αγωνιστεί ο καθένας να στήσει και να την κάνει δική μας δουλειά, πριν γίνει κάτι που τον πειράζει για να θυμηθεί μετά ότι δεν είναι δική μας δουλειά.

Αυτή είναι μια μεγάλη εισαγωγή για να πούμε το νέο στα πολιτικά πράγματα της περιοχής μας που δεν είναι άλλο από το ότι ο Γιάννης Κουνέλης ο οδοντίατρος, έκανε αίτηση για να κατέβει βουλευτής  με τους "Ανεξάρτητους Έλληνες" του Καμένου και μάλιστα με βαρύγδουπες εκφράσεις όπως, "κομματικά μαντριά"

Μα συγνώμη τώρα, αλλά το κάθε κόμμα ένα μαντρί που λέει ο λόγος είναι, αλλιώς θα ήταν μπάτε σκύλοι αλέστε, και δεν θα έβγαζαν ούτε μέση ούτε άκρη στο τι πρέπει να κάνουν, τι πρέπει να πουν, και το πως θα το επικοινωνήσουν με τον κόσμο.

Αυτή η φασαρία με τα κομματικά μαντριά είναι για το ποιανού το μαντρί είναι καλύτερο, αλλά δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι το καλύτερο μαντρί είναι το μεγαλύτερο αφού έχει και πιο πολλά αρνιά, ποιό μεγάλες εγκαταστάσεις, καλύτερους φύλακες, και ο βοσκός διαπραγματεύεται με ευνοικούς όρους για το καλό του κοπαδιού ότι το αφορά...
Αν και στην πολιτική τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά μιας και τα μικρότερα μαντριά αναλαμβάνουν τον ρόλο του φύλακα ....η του Λύκου, ανάλογα την κατεύθυνση του κόμματος...συγνώμη, του μαντριού ήθελα να πω..

Θέλουμε δεν θέλουμε θα ψηφίσουμε ένα μεγαλύτερο η μικρότερο μαντρί , μαντρί πάντως, χωρίς να έχουμε αυταπάτες για το τι ήμαστε...Η επιλογή μας είναι αν ήμαστε κοκκίνικα η δεν ξέρω και γω άλλη ράτσα, ενώ οι βοσκοί, τα σκυλιά, οι έμποροι, παραμένουν ως έχουν...

Ο Καμένος έκανε φασαρία και μπράβο του που το έχει ψάξει τόσο πολύ με τα ασφάλιστρα κινδύνου και έχει προσπαθήσει τόσο πολύ να το φέρει στην Βουλή, αλλά εκείνα τα περί 'Παναγιάς μαζί μας" και άλλα τέτοια τσιτάτα δεξιόστροφα κάνουν ένα πολύ λαικίστικο μάρκετινγκ που το μόνο που θα καταφέρει στο ΄τελος θα είναι να ψαρέψει τα αφρόψαρα του ΛΑΟΣ και της ΝΔ.

Το θέμα είναι με ποιον τρόπο θα πάμε να ψηφίσουμε. Με την ιδέα της τιμωρίας η την ιδέα ότι να κάνουμε ότι είναι πιο συνετό αυτήν την στιγμή για να γυρίσουμε το κλίμα υπέρ μας?

Όσο για τον αίτηση του υποψηφίου μας, μπορεί να γίνει δεκτή μπορεί και όχι, όμως ανεξάρτητος η όχι, στο ίδιο πολιτικό γήπεδο καλείται να παίξει και αν παίξει, θα είναι δική μας δουλειά να κομεντάρουμε το παιχνίδι...

Μέχρι τότε όταν και εάν γίνει τελικά δεκτός στο νέο κόμμα θα ήθελα να ακούσω τον λόγο του και συγκεκριμένα τις θέσεις του προς ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΆ ΠΑΡΚΑ, ΤΙΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ, και πως σχεδιάζει το νέο κόμμα να αναπροσαρμόσει τις δεσμεύσεις της Χώρας προς τους δανειστές μας μιας και όρος του μνημονίου είναι τα έσοδα από τις ΑΠΕ να πηγαίνουν απευθείας προς εξόφληση του χρέους.

Σημείωση
Το άρθρο στηρίκτηκε πάνω στο άρθρο της Καρυστίας Πρεςς

Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012

Κλοπές..κλοπές και μεγαλύτερες κλοπές..

Μιλάμε μιλάνε και ξαναμιλάμε για κλέφτες όλη μέρα αλλά οι κλασικοί κλέφτες κάνουν χρυσές δουλειές.
Κλέβουν από κοτέτσια μέχρι βίλες, από κράνη μέχρι νταλίκες!

Και πράγματι έτσι είναι και δεν το λέω για χάριν του λόγου, μιας και τα κοτέτσια τα έχουν ρημάξει, και το κράνος το έχασε ο καημένος ο ιδιοκτήτης του που πετάχτηκε λίγο σε ένα διπλανό μαγαζί 1.30 η ώρα το μεσημέρι, αλλά και νταλίκες έκαναν φτερά!!

Δεν μπορώ να φανταστώ πόσους τόνους red bull πρέπει να γεμίσει τα ντεπόζιτα της η νταλίκα για να κάνει φτερά, αλλά όπως φαίνεται ο κλέφτης ήξερε καλά...

Έγιναν όλα αυτά στην μικρή μας πόλη αυτές τις μέρες και όλο και πιο πολύ φοβόμαστε ότι ο καιρός γαρ εγγύς και για μας...

Όσα Χριστός και η Παναγία να πούμε, όσους σταυρούς και να κάνουμε, η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα έχουν σφίξει πολύ..

Μα  που τις πήγαν τις νταλίκες? Πως να περάσουν ολόκληρα θηρία απαρατήρητα?  Τι είναι? Τρανσφόρμερς?

Αχ...και πάλι αχ...όσο και να προσπαθούμε να το ελαφρύνουμε το θέμα, είναι πολύ πολύ τρομαχτικό για όλους και πιο πολύ βέβαια για αυτούς που χάνουν την περιουσία τους, μικρή η  μεγαλύτερη..


Τα μαθήματα της φύσης και της ζωής..
Η φύση είναι ένα ανοικτό βιβλίο που αν το διαβάζεις μαθαίνεις να βλέπεις την ζωή πάντα με
αισιοδοξία και υπομονή.
Η πορτοκαλιά αυτή έχασε τα φύλλα της, η εποχή των καρπών της πέρασε, και όμως αυτά πορτοκάλια αντιστέκονται και έχουν γραπωθεί πάνω στα κλαριά, μέχρις τελικής,,,ωρίμανσης..
 Η φύση πάντα βρίσκει τρόπο να αναγεννάτε και να υπερισχύει παρά τις δυσκολίες και τους φραγμούς,,,,με υπομονή και χρόνο, επιβάλλεται παντού...

 Η Βοήθεια στον συνάνθρωπο δίνεται με πολλούς τρόπους. Ένας από αυτούς είναι τα κοινωνικά παντοπωλεία.. Αυτό το κουτί είναι στα ΚΑΡΦΟΥΡ στην είσοδο..


Η ζωή κάνει τους δρόμους των ανθρώπων να διασταυρώνονται και να χωρίζουν, άλλοτε πάλι σαν τα ρυάκια που ενώνονται να κυλούν μαζί...
Η αποδοχή μιας κατάστασης και η ψύχραιμη αντιμετώπιση της, φέρνει πολύ πιο καλά αποτελέσματα από τις βίαιες αντιδράσεις.


Υστερόγραφο
Η αφίσα για το κοινωνικό παντοπωλείο είναι μικρή και δεν φαίνεται εύκολα..Χρειάζεται κάτι πολύ μεγαλύτερο, πανό, διαφήμιση, και εν γένει κινητοποίηση για να έχουμε σωστά αποτελέσματα.Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012

Φωτογραφίες από λίγο πριν την παρέλαση !

 Λίγο πριν να φύγουν τα παιδιά από την εκκλησία η νεολαία φυλάει Θερμοπύλες...
 Η σημαία στην πλατεία...
 Δεν μπορούσα παρά να πάρω αυτό το όμορφο πλάνο από το λιμάνι...
 και αν τα παιδάκια μου ήταν μικρά θα έπαιρνα και ένα μπαλόνι με ήλιο, να το δέναμε στο χεράκι να μην φύγει,
 Τα όμορφα κορίτσια μας μου κάνουν την χάρη και ποζάρουν στον φακό,

 και ο Δημητρός, καμαρωτός, καμαρωτός...Πείτε μου, δεν είναι τέλεια?
 Ο αγαπημένος μας καθηγητής εικαστικών Γιάννης Τράκος,
 φτου φτου σκόρδα..να μην τα ματιάσω,,τους είπα να χαμογελάσουν μιας και η παρέλαση δεν είχε αρχίσει ακόμα!